GYIK, avagy mi is ez az egész?

Mithril RP
 • GYIK
 • Hírek
 • Fórum
 • Infók
 • Segítség
 • Kapcsolat
 • Általános (és gyakran ismételt) kérdésekre találsz választ ezen az oldalon.

  Mi is ez az egész?

  A Mithril RP egy magyar, hangalapú, Grand Theft Auto V játékra íródott roleplay szerver, amely a Rage Multiplayer modifikácíót használja.
  Ha le szeretnéd tölteni a RageMP-t, akkor kattints ide !


  Hangalapú? Az meg mi a fene?

  A hangalapúság azt jelenti, hogy a kommunikáció nem írásban, hanem beszédben "történik". Tehát ha a cimborádtól szeretnél egy finom fröccsöt kérni a játékban, vagy éppen egy igazoltatáskor szeretnél valami érdekeset közölni a rendőrtiszttel, akkor ezt nem bepötyögnöd kell, hanem kimondanod. A sok pötyögést felvátlja a beszéd.


  Hol találom az IP-címeket, linkeket?

  Minden fontos linket, illetve a szervereink előrhetőségeit megtalálod az Információk oldalunkon.


  Miért pont a Mithril RP-t válasszam?

  Úgy gondoljuk (vagy legalábbis szeretnénk úgy gondolni), hogy sikerült egy picit más megközelítésből a dolgokhoz állni, ami (reméjlük) meg is látszik a szerverünkön. Picit megpróbáltunk újítani (például a hangalapúsággal), picit megpróbáltunk variálni a dolgokon, egy kissé más szintre szerettük volna emelni ezt a szervert. A célünk többek között az volt, hogy ne egy olyan szervert kreáljunk, amilyet már mindenki látott tucatszor.


  Segítség kellene! Kihez forduljak?

  Amennyiben valahol elakadtál, valahol problémába ütköztél, abban az esetben látogass el a Segítség lapunkra, ahol nagyon sok problémára rögtön választ kaphatsz. Ezen felül a fórumunkon és a Discordunkon is szívesen állunk rendelkezésedre.


  És ha sajnos bannolva lettem GTA:Online-ban?

  Ez nem sok jót sejtet - ennek ellenére ne csüggedj, ugyanis ettől függetlenül a RageMP-t (ezáltal a Mithril RP-t is) tudod majd használni. Tehát nem maradsz ki a jóból, de azért mindenképpen ajánljuk a Szabályzatunk (nem elérhető jelenleg) figyelmes átolvasását!


  Úh, biztos nem fognak bannolni?

  Emiatt nem kell aggódnod, ugyanis a RageMP külön kezeli a GTA:Online és a saját fájlait. Bármikor átállhatsz egyikről a másikra mindenféle probléma nélkül.


  Vajon bírni fogja a gépem?

  Ha GTA:Online-ban megfelelő FPS-sel tudsz játszani, akkor biztosan nem lesz ezzel gondod itt sem. A RageMP modifikáció teljesítménye kifejezetten jó, szinte ugyanannyi FPS-ed lesz a szerveren mintha simán GTA:Online-ban lennél. (Természetesen ez függ magától a szervertől is.)


  Melyik RageMP verzió szükséges?

  Jelenleg a 0.4-es verzió szükséges a szerverre való felcsatlakozáshoz.


  Játszani szeretnék! Mit kell tennem?

  Ha rendelkezel már egy eredeti GTA V példánnyal, emellett pedig letöltötted a szükséges RageMP klienst is, akkor nincs más hátra, minthogy csatlakozz a szerverünkre! Amint letöltődött az összes szükséges fájl a szerverre való belépéshez, máris a Mithril RP belépési panelje fog fogadni. Onnantól kezdve sínen vagy, mindenről részletes magyarázatot fogsz találni.


  Csak eredeti GTA-val lehet játszani? Nincs okos megoldás?

  Csak eredeti GTA V-tel lehet használni a RageMP-t, ezáltal a Mithril RP-t is. Egyéb kijátszásokról, megkerülésekről nem tudunk, és nem is ajánljuk.
  Amennyiben a játék megvétele mellett döntesz, akkor azt a Steamen teheted meg (sokszor akciós áron).


  Ötletem támadt, hol oszthatom meg veletek?

  Ennek örülünk! Minden ötletet szívesen várunk a fórumunkon, ahol gondos átgondolás után dönteni fog a vezetőség az ötlet megvalósításáról.


  Amennyiben olyan kérdésed lenne, amelyet nem válaszoltunk meg ezen az oldalon,
  akkor nyugodtan lépj velünk kapcsolatba a fórumunkon vagy a Discordunkon !


  Mithril RP, 2019
  Köszönet a Twemoji Amazingnek az ikonokért.